bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
trouwlocatie.jpg
Trouwlocaties
trouwringen.jpg
Trouwringen
bedankjes.jpg
Bedankjes
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
bruidsboeket.jpg
Bruidsboeket
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
catering.jpg
Catering
beauty.jpg
Beauty
bruidskapsel.jpg
Bruidskapsels
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
Photobooth-huren-categorie.jpg
Photobooth-huren
huwelijksnacht.jpg
Huwelijksnacht
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeesten
Haaraccessoires_Bruiloft.jpg
Accessoires


Soorten stof voor een trouwjurk


Na lang wachten is jouw prins op de witte paard op zijn knieën gegaan. Jij bent in de wolken! Dan mag de zoektocht naar trouwjurken beginnen. Met deze mooie stoffen, kun je alvast inspiratie opdoen voor jouw jurk! 

Satijn 

De klassieke trouwjurken bevatten satijn. Deze mooie stof heeft een matte en een glanzende kant. Dit zorgt ervoor dat er veel variatie in trouwjurken kan worden aangebracht. De stof heeft een luxe, klassieke uitstraling. Deze stof is goed te combineren met kant. 

Kant 

Kant is een opgewerkt weefsel, vaak gemaakt van katoen. De stof heeft een romantische uitstraling. Kant kan met de machine gemaakt worden, maar ook met de hand. Hierdoor is er veel verschil in prijsklasse. Kijk bijvoorbeeld op weddingwonderland.nl. Hier kun je heel veel verschillende soorten jurken met kant vinden. Zo heb je een goed beeld bij hoe een kanten jurk er uit kan komen te zien. Ze verkopen op veel verschillende locaties, bijvoorbeeld bruidsmode Groningen

Taft 

Taft wordt gemaakt van zijde. Het is dicht en glanzend. Het is een zeer kostbare stof. Je hebt hierin twee varianten. De garen-geverfd en de stuks-geverfd. Bij de garen-geverfde variant varandert de kleur ten opzichte van hoe je er naar kijkt. Dit komt doordat er vele kleuren in worden verwerkt. De stof valt vaak wat stijf. Bij de stuks-geverfde variant valt de stof juist een stuk soepeler. 

Tule 

Tule is vaak verwerkt in de sluier, maar kan ook op vele andere manieren verwerkt worden. De stof is half transparant, met een stijve en grove structuur. Het wordt vaak gebruikt als opvulling voor de bruidsjurk. Door lagen te creëren, krijgt de trouwjurk wat meer volume. Dit zorgt voor een mooi effect. 

Organza 

Organza is een soepele stof die doorschijnend is. De stof heeft een mooie, subtiele glans. Deze is vaak stug en wordt gebruikt om te verwerken in bijvoorbeeld strikken. 

Voile 

Voile is erg licht en doorschijnend. Daarom wordt het vaak over stoffen heen gebruikt. Dit zie je bijvoorbeeld als bovenstof op satijn. Door het moiré-effect zorgt de stof voor een glinstert effect. 

Succes met de zoektocht naar de trouwjurk met de mooiste stof! 

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

banner_trouwlocatie_de_pompstee.jpg Groningen
Banner-BijZondere_trouwringen.jpg Groningen
190_190_vierkant_1.jpg Groningen
fotorette_bruidsfotograaf.jpg Groningen